Black Bean Cheesecake Brownies

/ von Nela / Schreibe einen Kommentar

These brownies are no diet food… But a perfect treat and incredible delicious! These brownies are made of black beans instead of flour. They taste just like ordinary brownies. You can’t really tell that there is a difference once you enjoyed the very first bite. I highly recommend to give them a try!

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Brownie

2 cans black beans (480g)
4 eggs (size M)
55g unsweetened cocoa powder
150g maple syrup
1 tsp baking soda
1 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
1 tsp coconut oil
2 tbsp almond milk
150g dark chocolate, chopped

Chessecake

250g cream cheese
1 egg (size M)
2 tbsp xylitol

Topping

50g dark chocolate, chopped

  • Preheat oven to 175°C
  • Blend beans, eggs, cinnamon, cocoa powder, syrup, almond milk, baking soda, baking powder and coconut oil in a food processor until well combined
  • Add chocolate to the batter
  • Feel free to add other ingredients to the batter like nuts, dried fruits, chocolate bars….
  • Pour the mixture into a brownie pan (20x20cm)
  • Bake chocolate layer for 15 minutes
  • Blend creme cheese, sweetener and the egg
  • Add the cheesecake layer on top of the brownie layer and spread evenly. Bake for another 10 minutes
  • Add your other toppings: chocolate, nuts…

Let it cool down and enjoy 🙂

Black Bean Brownies

Macros and calories for the entire pan:
Calories: 3580 kcal | Fats: 187g | Carbs: 351g | Proteins: 102g


Brownie

2 Dosen schwarze Bohnen (480g)
4 Eier(Größe M)
55g Back-Kakao
150g Ahornsirup
1 TL Natron
1 TL Backpulver
1 TL Zimt
1 TL Kokosöl
2 EL Mandelmilch
150g Blockschokolade, gehackte

Chessecake

250g Frischkäse
1 Ei(Größe M)
2 EL Xylit

Topping

50g Blockschokolade, gehackte

  • Ofen auf 175°C vorheizen
  • Bohnen, Eier, Kakaopulver, Sirup, Mandelmilch, Natron, Backpulver und Kokosöl in einer Küchenmaschine zu einem Teig verarbeiten
  • Schokolade unter den Teig heben
  • Nach Belieben noch andere Zutaten in den Teig geben: Nüsse, Trockenfrüchte, Kinderriegel,….
  • Teig in eine Brownieform geben (20x20cm)
  • Brownie für 15 Minuten vorbacken
  • Frischkäse, Ei und Xylit verquirlen
  • Auf der Brownieschicht die Frischkäsemasse gleichmäßig verteilen und weitere 10 Minuten backen
  • Nach dem Backen Toppings auf die Käseschicht geben

Abkühlen lassen und genießen 🙂

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