These brownies are no diet food… But a perfect treat and incredible delicious! These brownies are made of black beans instead of flour. They taste just like ordinary brownies. You can’t really tell that there is a difference once you enjoyed the very first bite. I highly recommend to give them a try!
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Brownie
2 cans black beans (480g)
4 eggs (size M)
55g unsweetened cocoa powder
150g maple syrup
1 tsp baking soda
1 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
1 tsp coconut oil
2 tbsp almond milk
150g dark chocolate, chopped
Chessecake
250g cream cheese
1 egg (size M)
2 tbsp xylitol
Topping
50g dark chocolate, chopped
- Preheat oven to 175°C
- Blend beans, eggs, cinnamon, cocoa powder, syrup, almond milk, baking soda, baking powder and coconut oil in a food processor until well combined
- Add chocolate to the batter
- Feel free to add other ingredients to the batter like nuts, dried fruits, chocolate bars….
- Pour the mixture into a brownie pan (20x20cm)
- Bake chocolate layer for 15 minutes
- Blend creme cheese, sweetener and the egg
- Add the cheesecake layer on top of the brownie layer and spread evenly. Bake for another 10 minutes
- Add your other toppings: chocolate, nuts…
Let it cool down and enjoy 🙂
Macros and calories for the entire pan:
Calories: 3580 kcal | Fats: 187g | Carbs: 351g | Proteins: 102g
Brownie
2 Dosen schwarze Bohnen (480g)
4 Eier(Größe M)
55g Back-Kakao
150g Ahornsirup
1 TL Natron
1 TL Backpulver
1 TL Zimt
1 TL Kokosöl
2 EL Mandelmilch
150g Blockschokolade, gehackte
Chessecake
250g Frischkäse
1 Ei(Größe M)
2 EL Xylit
Topping
50g Blockschokolade, gehackte
- Ofen auf 175°C vorheizen
- Bohnen, Eier, Kakaopulver, Sirup, Mandelmilch, Natron, Backpulver und Kokosöl in einer Küchenmaschine zu einem Teig verarbeiten
- Schokolade unter den Teig heben
- Nach Belieben noch andere Zutaten in den Teig geben: Nüsse, Trockenfrüchte, Kinderriegel,….
- Teig in eine Brownieform geben (20x20cm)
- Brownie für 15 Minuten vorbacken
- Frischkäse, Ei und Xylit verquirlen
- Auf der Brownieschicht die Frischkäsemasse gleichmäßig verteilen und weitere 10 Minuten backen
- Nach dem Backen Toppings auf die Käseschicht geben
Abkühlen lassen und genießen 🙂